Sådan falder du i søvn: Naturlige måder at falde i søvn på

Enkle rutiner før sengetid kan gøre det lettere at falde i søvn hele natten. Du kan slappe af i et køligt, mørkt rum uden skærme og en behagelig madras. For at blokere for udefrakommende lys og støj kan du også overveje at købe en mørklægningsskygge eller en sovemaske. Tal med din læge, hvis du stadig har problemer med at falde i søvn. Der er naturlige måder at sove bedre på og falde i søvn.

Kognitiv adfærdsterapi (sleepzone.dk), en gennemprøvet metode til forbedring af søvnkvaliteten, er kendt for at være effektiv. Det hjælper patienter med at genkende og ændre deres tanker og adfærd for at hjælpe dem med at falde i søvn. Hvis du lider af kronisk søvnløshed, kan denne teknik være nyttig. CBT er en langsigtet behandling, der adresserer de grundlæggende årsager til søvnmangel. CBT hjælper også folk med at lære at acceptere søvntab.

Stress, mangel på motion og utilstrækkelig søvntid er alle almindelige årsager til søvnproblemer. Alle disse faktorer kan forstyrre søvn, herunder 24-timers livsstil, stigende skiftarbejde og global økonomi. Fysiske problemer som rygsmerter, gigt og graviditet kan også forstyrre søvnen. Undgå koffein og alkohol om natten, og træn ikke mere end tre timer før sengetid. Du bør også undgå at sove i et mørkt rum.

Forskning har vist, at de, der ikke får nok søvn, er mere tilbøjelige til at have psykiske problemer og træffe dårlige beslutninger. En højere risiko for selvmord er også forbundet med mangel på søvn. Dyb søvn udløser hormoner, som er afgørende for sund vækst og udvikling. De regulerer også fertilitet og pubertet samt reparerer og genopbygger celler. Børn, der ikke får nok søvn, kan blive vrede, have problemer med skolearbejde, socialt engagement, forhold til jævnaldrende og kan opleve problemer med deres karakterer. Søvn er en væsentlig del af vores liv. Fordelene er mange.

Det kan være nødvendigt at søge lægehjælp, hvis du ikke er i stand til at sove. Søvnløshed kan være en almindelig tilstand, og det kræver mere end en livsstilsændring. Det er vigtigt at søge lægehjælp for eventuelle søvnproblemer. Disse læger kan hjælpe dig med at bestemme den bedste behandling for dig. For at bestemme den bedste behandling skal en læge undersøge dig, hvis din søvnforstyrrelse er forårsaget af underliggende medicinske tilstande. Disse strategier er ikke idiotsikre, selvom de kan synes at være effektive.

Et par enkle trin kan gøre en stor forskel for mennesker med demens. En rutine er en måde at forbedre din søvnkvalitet på. Læger kan foreslå at begrænse alkoholforbruget om natten og begrænse elektronikken i soveværelset. Selvom det kan virke simpelt, indrømmer Dr. Conroy, at det ikke er let at have gode søvnvaner. Det er ikke let at opnå gode søvnvaner. Der er mange faktorer, der kan påvirke vores søvn og træthed.